Jdi na obsah Jdi na menu
 


Dotace od Ministerstva dopravy

16. 8. 2022

Dobrý den.

Zdravíme všechny příznivce naší lokomotivy 328.011. Máme opět jednu dobrou zprávu. V letošním roce opět pokračuje snaha Ministerstva dopravy podpořit opravy historických železničních vozidel. Jsme sice malí hráči v objemu poptávaných finančních prostředků, ale přesto jsme se do programu přihlásili. Totiž každý subjekt nedostává celou částku, ale je povinen cca čtvrtinu + DPH uhradit z vlastních zdrojů, což pro menší spolky není snadné. Nicméně musíme s radostí říci, že jsme uspěli a s pomocí peněz z vlastních zdrojů budeme schopni plánovaný projekt realizovat. Jedná se tedy o novovýrobu hlavního vzduchojemu lokomotivy, který je stále původní a máme tak obavu, že by výhledově už nemusel vyhovět tlakové zkoušce při oživení lokomotivy. Dále je třeba realizovat svářečské a zámečnické práce v prostoru tendru či spíše pod ním. Pod uhelným prostorem se totiž v budce skrývá další vodní nádrž, která dvoří dno uhelného zásobníku a bohužel je korozí zeslabená a netěsná. Takže bude nutno zkorodované plechy vyřezat a nahradit novým materiálem. Tyto práce předpokládáme po ukončení sezóny muzea, navíc dle podmínek programu, musí být stejně dokončeny a vyúčtovány do konce roku. Věříme, že vše dobře dopadne a stihne se vše realizovat.

Níže text samotného rozhodnutí:

Oznámení výsledku jednání meziresortní komise programu č. 127 67 pro rok 2022

Dne 28. června 2022 proběhlo jednání meziresortní komise programu č. 127 67 „Podpora obnovy historických železničních kolejových vozidel pro období 2021 - 2023“. Komise vyhodnotila Vaše projektové záměry a rozhodla se přidělit pro rok 2022 na obnovu parní lokomotivy 1435 CP 600-328.011 dotaci v celkové výši 88 000 Kč.

 

Do konce srpna pokračuje hlasování z programu  Máme vybráno, takže případný finanční příspěvek pokud ho získáme bude velmi potřebný právě k uhrazení nákladů na letošní práce a materiál.

https://www.mamevybrano.cz/2022-pardubicky-kraj?fbclid=IwAR03BBcuugbSXy5alouaYOJNDFA77kgss0Bz5Y_r6e7dnsrFKjxfH3-D0vk

 

 

Děkujeme za Vaši přízeň a podporu !

 

 

Náhledy fotografií ze složky 328.011 druhé oživení