Jdi na obsah Jdi na menu
 


Důležitý milník v opravě lokomotivy 328.011

26. 3. 2023

Můžeme ohlásit splnění další významné mety v cestě za zprovozněním parní lokomotivy 328.011. V neděli 19.3.2023 se po 47 letech kotel oddělil od pojezdu lokomotivy, aby se mohl vydat na cestu generální opravy. Práce předcházejících víkendů, mnohdy v mrazivých podmínkách se tak dotáhla do konce. Jak se dalo očekávat, drobné potíže se nám nevyhnuly, ale nakonec se vše bezpečně a v pořádku stihlo. Nejprve se sejmula budka lokomotivy, která má opravený vodní prostor pod uhelným zásobníkem. Bude následovat také oprava nátěru a další drobné práce. Dále následovat hlavní bod programu, sejmout kotel z pojezdu. Poté se vyjmul popelník, jehož novovýroba se připravuje a nakonec byl využit jeřáb k demontáži nárazníků, které nahradí původní typ s kulatými talíři. Práce budou pokračovat nyní zejména na pojezdu lokomotivy. 

Závěrem děkujeme za profesionální práci a spolupráci firmám GOIS s.r.o. autojeřáb, Finger Servistransport za dopravu kotle a MBM rail, železniční dopravce. 

 

Dovětek:

Do fotogalerií zde na webu byly zaneseny obrázky z našeho facebooku a to jak z opravy lokomotivy, tak i z činnosti v muzeu.

 

 

Náhledy fotografií ze složky 328.011 druhé oživení