Jdi na obsah Jdi na menu
 


Zprávičky z muzea

1. 9. 2023

Prázdniny jsou u konce a léto též... Úvodem velký dík všem co nás poctili návštěvou za vedra i deště! Děkujeme! Letní sezóna byla jako každý rok náročná i pro tým muzea, aby vždy byl k dispozici a mohl návštěvníkům věnovat svůj čas a pozornost při prohlídce. Kromě běžného chodu muzea pokračovaly dle možností i další aktivity na zvelebování prostoru a exponátů, ale i věci na první pohled návštěvníky neviděné, jako řešení zatékání vody do expozice, nebo následky silného větru, který nám pomohl za pár minut demontovat (naštěstí starou) krytinu na historickém voze a další příběhy…

Podařilo se tak dokončit vnitřní prostor drezínové garáže na víceúčelový prostor pro posezení a osvěžení, pozvolna pokračují práce na osobním voze Bi4-8794 v areálu muzea, stejně jako na v Letohradu deponovaném "Rybáku" Be3-5111. Opravám a seřízení se v letní sezóně nevyhnuly ani obě lokomotivy T211.0, které jsou tak stále v plné síle provozní. Samostatnou kapitolou jsou práce na Zprovoznění parní lokomotivy 328.011 , které můžete sledovat na samostatném profilu. Stále je tak v dobrovolnickém kolektivu práce habaděj. Od září tedy přecházíme zpět na poprázdninovou otevírací dobu muzea, tedy soboty a svátky až do konce října. Věříme, že podzim bude hezký a najde se ještě dost času pro další návštěvníky našeho muzea. Děkujeme všem a těšíme se na vás!

Na závěr malá prosbička.. stále poptáváme 4ks betonových základů na přišroubování dřevěných telefonních sloupů.. kdyby někdo věděl v rozumné vzdálenosti... Dohoda jistá!

 

A nakonec info. Do fotogalerií zde na webu byly zaneseny obrázky z našich facebooků.

 

Náhledy fotografií ze složky Práce a brigády 2023