Jdi na obsah Jdi na menu
 


PF 2012


 

V poslední den roku probíhají různá zamyšlení a předsevzetí..Posledních pár událostí letošního roku jsme zvládli tu s menší, tu s větší účastí. Očekávané zastavení osobní dopravy na tratích Dolní  Lipka – Hanušovice a úseku Moravský Karlov - Štíty bylo navštíveno velmi hojně,nejen běžnými občany, fandy ale i železničáři současnými i těmi co už svoji aktivní službu ukončili..Vše bylo již s předstihem zaznamenáno,takže výhledově se zřejmě dočkáme nějakého dvd z provozu na zmiňovaných tratích a zejména jak doufáme jejich návštěvu s nějakým zvláštním vlakem. Samozřejmě neusíná myšlenka obnovení alespoň víkendového provozu ..Tyto události byly hojně komentovány a na internetu lze najít vícero článků a odkazů.

Veselejší byl provoz mikulášských vlaků které byly zcela obsazeny a proběhly k celkové spokojenosti organizátorů i účastníků,zejména dětí.Velmi pěkný videoreport lze najít a stáhnout na odkazu  http://www.vlacky.com/foto_akce/2011/letohrad/

Rokytnická výtopna spí zimním spánkem a díky mírné zimě se zdá již brzo budeme moci opět začít s přípravou stavebních prací. Prozatím ještě nepokročila příprava několika exponátů,které budou možná překvapením,takže zbývá trpělivost a doufejme na sezónu již bude  u výtopny venkovní expozice bohatší..

Množství práce čeká i na vozidlovém parku,ten však bude prezentován až to jeho technický stav umožní..No a parní lokomotiva 423.009 po náročném podzimu odpočívá v teple remízy DKV Česká Třebová, kde proběhne přes zimu drobná údržba aby se už v květnu mohla znovu objevit na trati Choceň – Litomyšl a na dalších plánovaných jízdách.

Závěrem musím poděkovat za podporu a spolupráci všem subjektům a přátelům kteří se podíleli v letošním roce na činnosti Letohradského železničního klubu.

Zejména ČD DKV Česká Třebová, Letohradské strojírny ,město Rokytnice v Orlických horách,město Letohrad,Chornický železniční klub a množství jednotlivých spolupracovníků které nebudu jmenovat abych na někoho nezapomněl..

Všem tedy za  klub i za sebe přeji mnoho zdraví,úspěchů a další aktivní činnosti v Novém roce 2012.

 

Aleš Filip předseda LŽK o.s.