Jdi na obsah Jdi na menu
 


Dnes zahajujeme muzejní sezónu

4. 7. 2020

Vážení návštěvníci a příznivci,

dnešním dnem se oficiálně otvírá muzejní sezóna roku 2020.

Kdo se k nám vrátí, tak bude překvapen změnami, které se odehráli. Některé byly plánované a některé bohužel ne.

Nejviditelnější je nepřítomnost dvou výstavních vozů, ve kterých byla modelová kolejiště a expozice historie tisku jízdenek. Se současným vlastníkem jsme se nedohodly na přijatelných podmínkách pokračování zápůjčky a tak musely být na jaře letošního roku vráceny. Hledalo se náhradní řešení, které se nakonec realizuje a do konečné podoby to nějakou dobu potrvá. Došlo k přesunutí pokladny a prodeje propagačních předmětů do sousedního objektu (původní vážní domek) a uvolněné prostory byly využity pro expozici zabezpečovacích strojů. Rovněž o modelová kolejiště nepřijdete. Naše největší ve velikosti HO bylo přesunuto do prostor vedle nové pokladny, které se k tomuto účelu připravilo. Do areálu muzea byla dovezena zachráněná skříň osobního vozu Ci3-9696 z roku 1926, která po dlouhá desetiletí stála u lesa v Neratově. Je plánováno, že po její opravení zde dojde k rozšíření prostor pro možné expozice. V prostoru muzea se nově nachází motorová lokomotiva T211.1642, kterou zachránil člen našeho klubu a na které se provádí postupné opravy potřebné k provoznímu stavu. Zvláštností je, že se jedná o původní lokomotivu T211.0503 z roku 1957, která byla vyrobena v pořadí jako čtvrtý kus typové řady. V průběhu služby byl u ní vyměněn původní motor a tak došlo k přečíslování.

 

scan_24a.jpg 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Do naší expozice zavítala redakce magazínu POZOR VLAK a natočila reportáž.

Prohlédnout si ji můžete na Youtube v díle č. 88.

Odkaz je zde:

https://www.youtube.com/watch?v=g4kTwbcyjzI&feature=youtu.be&fbclid=IwAR3B6_2XOjN0bQbjmM-nJANYoFNe7BsOZLYhpsNTL8az2HprFtIgq4kINdU

 

Jsme potěšeni, že naše muzeum zařadil mobilní operátor T-mobile do projektu České léto 2020.

Podrobnosti najdete na odkazu:

https://www.t-mobile.cz/microsites/pomagentove/index.html

K projektu je slogan:

„Letos jsme pro vás přichystali malé překvapení – neomezená data na 24 hodin jako dárek od @T-Mobile CZ. Stačí k nám dorazit a aktivovat si je na místě. Užívejte léto a těšíme se na vás!".

post_fba.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Za LŽK sepsal P.Petr

 

Náhledy fotografií ze složky Práce a brigády 2020