Jdi na obsah Jdi na menu
 


21. 12. 2010

Tak se nám přiblížil čas bilancování..Ruch v Rokytnici utichl a necelý metr sněhu utlumil okolí ..Zato v domácích podmínkách se pracuje po chvilkách dále.Rozbitá okna přístavby byla zasklena a natřena alespoň z venkovní strany,renovace včetně vnitřního nátěru bude provedena až při celkové opravě přístavby,ke které jak doufáme dojde v příštím roce.Takže výhled je jasný,oprava střechy přístavby ,izolace a omítky.Co se stihne záleží nejen na aktivitě nás nemnoha brigádníků,ale také zda se podaří dosáhnout na některé fondy,což se letos promarnilo..

Probíhá též rozhýbání zarezlého otočného kloubu vodního jeřábu.

Doufáme v realizaci prvních zvláštních vlaků, v historické motorové trakci a výhledově s vlastním vozovým parkem,který si taktéž bude vyžadovat značné pracovní úsilí..no a samozřejmě další rozšiřování expozice a oprava dalších exponátů.

Na závěr bilancování patří poděkování .Za stálou podporu městu Rokytnice v Orlických horách,osobou p.starosty Petra Hudouska, dále ČD DKV Česká Třebová,Letohradské strojírny, p.Trejtnarovi z Týniště n.O. za darování mnoha zajímavých materiálů z historie a všem členům a příznivcům LŽK kteří letos přiložili ruce k dílu nejen v Rokytnici.

 

Hezké Vánoce,mnoho pohody,klidu a zdraví v Novém roce 2011!

A.Filip  předseda LŽK

 

Náhledy fotografií ze složky Zimní spánek.