Jdi na obsah Jdi na menu
 


Rekonstrukce žst.Letohrad je hotová

13. 9. 2020

V médiích to už proběhlo. Tak jen stručně. V Letohradě byla v pátek 31.7.2020 slavnostně ukončena miliardová modernizace železniční stanice, která začala loni v březnu. Stanice se dočkala nového ostrovního nástupiště a podchodu, který propojuje dvě části města. Díky podchodu je na nádraží přímý přístup z místní části Kunčice, kde se vybudovalo malé parkoviště pro auta. Rovněž se upravilo zázemí pro správce kolejí.

Rekonstrukce stanice nově umožnila zapojit do dálkového řízení z dispečinku na pražské Balabence provoz na celé trati z Ústí nad Orlicí do Lichkova. Rekonstrukcí prošlo kolejiště i trolejové vedení. Rychlost při průjezdu Letohradem se v hlavních dopravních kolejích zvýšila z původních 50 až 70 km/h na 80 km/h. Stanice získala nový kamerový a informační systém. Rekonstruovány byly také blízké železniční přejezdy. Tři byly doplněny závorami, další dva ve směru na Žamberk jsou nově zabezpečeny světelnými výstražníky.

V naší fotogalerii jsme se snažili zachytit průběh celé rekonstrukce.

Dovětek: V průběhu 14.-18.9.2020 proběhla kontrola a případná oprava polohy kolejí. V první dva dny probíhala nepřetržitá výluka.

Všem návšťěvníkům a zaměstnancům přeji příjemné užívání.

Za LŽK sepsal P.Petr

 

Náhledy fotografií ze složky Rekonstrukce žst. Letohrad